Zoek

Samshield shadow matt black

299,00

De Samshield Shadowmatt is een prachtige rijhelm welke eventueel uitgerust kan worden met Swarovski Crystallen! Verder kan de voering van deze Samshield cap gewassen worden en heeft de cap een zeer goede ventilatie! Deze cap voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, namelijk; VG1 (CE VG1 01.040 2014-12).

Het Samshield VG-1 matensysteem bestaat uit 3 verschillende schalen welke geschikt zijn voor de verschillende maten binnenvoeringen, hieronder kunt u zien welke maten binnenvoering bij de verschillende Samshield schalen passen.

 

Samshield cap schaal S is geschikt voor een liner/voering van maat 52 tot en met 56

Samshield cap schaal M is geschikt voor een liner/voering van maat 55 tot en met 58

Samshield cap schaal L is geschikt voor een liner/voering van maat 57 tot en met 61

Let op:

 

Maat 55 en 56 zijn verkrijgbaar voor zowel een S schaal als een M schaal.

Maat 57 en 58 zijn verkrijgbaar voor zowel een M schaal als een L schaal.

 

MATERIALEN VOOR OPTIMALE VEILIGHEID

De buitenkant van de Samshield Shadowmatt helm is gemaakt van polycarbonaat, een materiaal dat onder andere wordt gebruikt voor high-end motorhelmen. De helm is afgedekt met een matte anti-kras verflaag. De binnenste schaal is gemaakt van polystyreen met variabele dichtheid die zorgt voor een betere afvoer van de geproduceerde energie bij een botsing.

 

STABILITEIT

Het interne comfortschuim (liner) met "vormgeheugen" zorgt voor een constante dikte tijdens de gebruiksjaren en de semi-flexibele halsriem vermijdt ieder risico van kantelen in het geval van een abrupte beweging. Dit interne comfortschuim is uitneembaar dankzij een veel sterker clipsysteem dan het kras/Velcro-systeem. Het kan derhalve worden gewassen (max. 30 °C) en zorgt daarmee voor een voortdurend schone helm.

 

PERFECTE MAAT-AANPASSING VOOR ONGEËVENAARD COMFORT

Een grondige antropomorfe studie leidde tot een schaalvorm aan de binnenkant met een ongeëvenaard passend comfort-ontwerp. Beschikbaar in 3 schaalmaten (S, M, L). Elke schaal is geschikt voor 5-6 schuimlagen (liners) van verschillende afmetingen aan de binnenkant voor een perfecte aanpassing aan het hoofd van de rijder. De grid maat is beschikbaar van 51-61. Met dit systeem is het ook mogelijk om de groei van een jonge ruiter te volgen.

 

KRACHTIG INTERNE AIRFLOW

Uitgerust met een luchtinlaat aan de voorkant, zorgt de Shadowmatt helm voor een uitzonderlijke ventilatie. Verse lucht wordt door de toegang aan de voorzijde gekanaliseerd naar openingen aan de achterkant rond het comfortschuim en voorkomt zo zweten. Dit concept zorgt voor een sterke interne luchtstroom en vermijdt zo de noodzaak van zichtbare en lelijke luchtinlaten: de hippische elegantie blijft behouden zonder techniciteit en comfort in te leveren.

 

De Shadowmatt helm is verkrijgbaar in zwart, blauw en bruin. Hij is ook verkrijgbaar met een Crystal Swarovski bovenkant, een Shimmer Leren bovenkant of met 5 of 255 SWAROVSKI ELEMENTEN.

 

De Shadowmatt is beschikbaar met de dressuur kinband optie: deze optie maakt het mogelijk dat vrouwen hun haar in een knot dragen zonder te worden beperkt door het harnas van de helm. Deze kinband is 2,5 cm korter voor meer ruimte voor het haarknotje.

 

Als u deze Samshield Shadowmatt cap verder aan wilt laten passen naar uw wensen kunt u contact met ons opnemen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.