Search

FRA Pardoes Sidepull Bitloos Hoofdstel

89,95

De Side Pull Pardoes van FRA is een compleet Bitloos Hoofdstel van Leer. Het hoofdstel is zacht onderlegd achter de oren en op de neus. De neusgedeelte van de maat Shire is van gevlochten leer. De FRA Pardoes is inclusief teugel met clip en grip. De Side Pull valt in de categorie 3 van de Freedom Riding Bitloos Balk.

 

Side pull bitloos hoofdstel.

Soepel leer.

Padding op kopstuk en neusriem.

Directe teugel voering.

Systeem 3 van de bitloos balk FRA (geeft druk op de neus en wangen).

Inclusief anti slip teugels met clip.

Kleur zwart en bruin.

Zilver kleurige fittings.

 

Werking Side Pull.

Letterlijk vertaald betekent het woord side pull : ’zijwaarts trekken’. Het openen van de teugel door het van de hals af te brengen, geeft druk op het bakstuk en neusriem aan de andere wang van het paardenhoofd. Hierdoor wijkt het paard voor druk en kan stelling gevraagd worden of om af te wenden. Het tegenhouden door gelijke druk via de teugel (ophouding) heeft een eenzijdige hulp van druk op de neus tot gevolg. Hiermee kunnen overgangen, tempowisselingen en of halthouden gevraagd worden. Dit uiteraard in combinatie met overige ondersteunende lichaamshulpen.

 

Categorie Bitloos Balk FRA:

De Side Pull valt onder Categorie 3.

 

Gebruik

De side pull heeft is een bitloos hoofdstel met een directe inwerkingen. De Side Pull komt overeen met de directe inwerking van een bit en een goede eenvoudige optomingen voor zowel ruiter als paard. De Side Pull wordt in combinatie met licht teugel contact gebruikt en is zeer geschikt voor gevoelige paarden. Daardoor leent de optoming zich ook in het bijzonder voor het inrijden van jonge paarden en hoog in het bloed staande gevoelige paarden. Tevens is de Side Pull zeer geschikt voor het corrigeren van ’verreden’ paarden met angst voor de ruiterhand. De eenvoud van de optoming maakt deze ook geschikt voor de beginnende ruiter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.