Zoek

BR D-trens Waterford

57,95

De Waterford D-trens bevat roestvrijstalen bitringen in de vorm van een D, die niet vrij kunnen bewegen. Het mondstuk bestaat uit meerdere schakels die in iedere richting kunnen bewegen. Deze flexibele schakels maken het voor het paard moeilijker om het bit vast te pakken en op het bit te gaan hangen. Dankzij de flexibiliteit van het mondstuk, is het bit geschikt voor vele paardenmonden, ook als het paard een dikkere tong heeft.

Specificaties:

Dit bit is gemaakt van roestvrijstalen ringen en een mondstuk van Cuprion. Cuprion is een legering van 91% koper, 5% zink en 4% silicium. De temperatuur van het koper past zich aan de lichaamstemperatuur van het paard aan. Dit zorgt ervoor dat het paard het bit makkelijker accepteert. Het oxidatieproces van het materiaal geeft een prettige geur en smaak.

 

De BR Waterford is prima te gebruiken tijdens de training om de houding en reactie van het paard te verbeteren. Het is ontwikkeld om de ruiter meer controle te geven zonder dat het paard gaat hangen of 'leunen” op de hand. Dit bit zorgt ervoor dat hulpen duidelijk doorgegeven worden en heeft een redelijk scherpe werking. Daarom is dit bit vooral geschikt voor ervaren ruiters.

 

Een D-trens heeft D-ringen die niet vrij kunnen draaien, daardoor werken hulpen directer in. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, doordat het mondstuk relatief stevig in de mond ligt. Door de D-vorm kan de ruiter het bit niet door de mond trekken en blijft het paard goed bestuurbaar.

 

Ringmaat: 70 mm

Dikte van het bit: 18 mm

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.