Zoeken

Schockemöhle Equites Omega

289,95295,95

Dit nieuwe anatomisch gevormde hoofdstel van Schockemöhle is gebaseerd op de Equitus Alpha en richt zich op het vermijden van de gevoelige delen en zenuwbanen van het paardenhoofd. De bakstukken kunnen bij de Omega eenvoudig worden versteld doormiddel van een gesp. Het anatomische kopstuk verminderd de druk op de nek en de vernieuwende sperriem zorgt ervoor dat de adem vrijheid van het paard niet wordt beïnvloed. Het hoofdstel is goedgekeurd door de FEI en mag gebruikt worden op wedstrijden.

 

*Dit hoofdstel wordt geleverd exclusief teugels.

Met de Equitus Omega zet Schockemöhle Sports een nieuwe standaard in de paardensport met de ontwikkeling van de anatomische 'Equites' hoofdstellen lijn. Het concept van het hoofdstel focust zich volledig op het gevoelige paardenhoofd. Dankzij het unieke ontwerp wordt het paard van een ultiem draagcomfort voorzien. Het hoofdstel vermijdt de belangrijkste gezichtszenuw, ontziet belangrijke bloedvaten en slagaders en vermindert druk op de paardennek. De innovatieve bakstukken kunnen direct aan de neusriem worden vastgemaakt waardoor de ruiter/amazone de lengte eenvoudig aan kan passen. De brede neusriem en de Clincher frontriem geven het hoofdstel een klassieke en elegante look.

 

Equitus Beta, Equitus Omega – Evenals de Equites Alpha – is FN-certified en daardoor ook LPO-compliant. Daarnaast is het hoofdstel ook goedgekeurd voor internationale wedstrijden (FEI).

 

– Anatomisch hoofdstel met een perfecte pasvorm.

– 100% leer, metalen sluitingen.

– Brede neusriem.

– Speciaal gebogen neusriem vermijdt de belangrijkste gezichtszenuw.

– Zacht onderlegd kopstuk met een anatomische vorm.

– Clinchen frontriem.

– Bakstukken zijn direct verbonden aan de neusriem doormiddel van gespen.

– De brede, gebogen frontriem vermijdt knelling in het gebied van de ogen en oren.

– Een nieuwe positionering van de sperriem zorgt voor een ongehinderde ademhaling.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.