FRA Rebecca Sidepull Bitloos Hoofdstel

189,50

De Side Pull Rebecca van FRA is een Bitloos Hoofdstel dat valt onder categorie 3 van de Freedom Riding Articles bitloos balk.Het hoofdstel is van soepel kwaliteitsleer met een hangend frontriem voorzien van Swarovski stenen. Het anatomisch kopstuk, frontriem en neusriem zijn zacht onderlegd. Het hoofdstel is verstelbaar aan de bakstukken, neusriem en kaakriem. Het hoofdstel is voorzien van een kaakriem in plaats van een keelriem om schuiven van de bakstukken tegen de ogen te voorkomen.. De neusriem is gedecoreerd met kleine Swarovski steentjes.

Plus punten:

Oogt als een trens hoofdstel

Top kwaliteit leer

Zacht onderlegde kopstuk. neusriem en frontriem

Inclusief teugel met clip

Swarovski steentjes in de frontriem

Geheel anatomisch vormgegeven

Geschikt voor het groene toten met hoog opgeleide paard

Geschikt oor de beginnende ruiters

KNHS goedgekeurd voor officiële wedstrijden

 

Werking Side Pull.

Letterlijk vertaald betekent het woord side pull : ’zijwaarts trekken’. Het openen van de teugel door het van de hals af te brengen, geeft druk op het bakstuk en neusriem aan de andere wang van het paardenhoofd. Hierdoor wijkt het paard voor druk en kan stelling gevraagd worden of om af te wenden. Het tegenhouden door gelijke druk via de teugel (ophouding) heeft een eenzijdige hulp van druk op de neus tot gevolg. Hiermee kunnen overgangen, tempowisselingen en of halthouden gevraagd worden. Dit uiteraard in combinatie met overige ondersteunende lichaamshulpen.

 

Categorie Bitloos Balk FRA:

De Side Pull valt onder Categorie 3.

 

Gebruik

De side pull heeft is een bitloos hoofdstel met een directe inwerkingen. De Side Pull komt overeen met de directe inwerking van een bit en een goede eenvoudige optomingen voor zowel ruiter als paard. De Side Pull wordt in combinatie met licht teugel contact gebruikt en is zeer geschikt voor gevoelige paarden. Daardoor leent de optoming zich ook in het bijzonder voor het inrijden van jonge paarden en hoog in het bloed staande gevoelige paarden. Tevens is de Side Pull zeer geschikt voor het corrigeren van ’verreden’ paarden met angst voor de ruiterhand. De eenvoud van de optoming maakt deze ook geschikt voor de beginnende ruiter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.