Confidence EQ

51,95

Confidence EQ helpt spanning en angst bij paarden te verminderen in situaties waarbij paarden normaal gesproken angstig of gespannen worden. Na het aanbrengen van Confidence EQ zullen paarden gerustgesteld worden en zich beter kunnen focussen.

Confidence EQ van Ceva Santé Animale helpt spanning bij paarden te verminderen in situaties waarbij paarden normaal gesproken angstig of gespannen worden. Na het aanbrengen van Confidence EQ zullen paarden gerustgesteld worden en zich beter kunnen focussen. Confidence EQ helpt het welzijn van paarden te verbeteren door het ondersteunen van leerervaringen, het opdoen van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van de focus op het werk.

 

De gel die aan de binnenkant van de neusvleugels aangebracht wordt, bootst het natuurlijke signaal na dat merries aan zogende veulens geven. Dit natuurlijke signaal wordt in werking gezet via feromonen. Deze feromonen zorgen ervoor dat het paard gerustgesteld wordt.

 

Inzetbaarheid

Situaties waarbij Confidence EQ gebruikt kan worden:

 

Transport: tijdens transport zijn er verschillende factoren die spanning bij paarden kunnen veroorzaken zoals geluiden, bewegingen van het voertuig, het laden, etc.

Omgeving: een nieuwe omgeving zoals een nieuwe stal, een nieuwe stalgenoot of bijvoorbeeld de overgang naar een weidegang veroorzaakt vrijwel altijd spanning bij paarden.

Training: tijdens het trainen en het leren van nieuwe oefeningen kan er spanning en onrustigheid veroorzaakt worden.

Spannende situaties: situaties die spanning en gedragsproblemen veroorzaken zijn onder andere het verkeer, een grote menigte van mensen, harde en/of vreemde geluiden, etc.

Dierenarts en hoefsmid: sommige paarden reageren angstig of agressief tijdens een bezoek van de dierenarts of hoefsmid door ongewone geuren, vreemde geluiden etc.

Gebruik

Breng de gel uit de sachet op twee vingers aan en breng de gel vervolgens op de basis/binnenkant van de neusvleugels aan. Doe dit 30 minuten voorafgaand aan de spannende situatie. Het is mogelijk dat het paard zijn neus vervolgens zal optrekken of omkrult, wat ook wel flemen genoemd wordt. Dit natuurlijke gedrag laten paarden zien wanneer ze feromonen ontvangen en interpreteren. Het effect houdt ongeveer gedurende 2,5 uur aan. Herhaal dit indien nodig.

 

Effect na het toedienen bij het paard

Het paard herkent de feromonen via speciale sensoren in de neus.

Deze signalen worden direct doorgestuurd naar de hersenen waar deze geïnterpreteerd worden.

Het paard herkent instinctief het signaal, waardoor zijn spanningsniveau zal dalen en zijn focus en leervermogen zal toenemen.

Confidence EQ wordt niet opgenomen in het bloed en is dopingvrij.

Uitverkocht

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.