Lemieux Vector Control Stirrup

246,95

De LeMieux Vector stijgbeugels zijn een nieuwe generatie van veiligheidsbeugels - technisch geavanceerd en lichtgewicht, maar met behoud van de klassieke stijl die men van LeMieux verwacht. De Beugels hebben een arm die openklapt bij druk bijvoorbeeld bij een val en zijn voorzien van schokdempers onder het voetbed.

 

De LeMieux Vector stijgbeugels zijn een nieuwe generatie van veiligheidsbeugels – technisch geavanceerd en lichtgewicht, maar met behoud van de klassieke stijl die men van LeMieux verwacht

 

Gemaakt van aluminium van luchtvaartkwaliteit, met een indrukwekkende verhouding tussen sterkte en gewicht, waardoor ze met slechts 372 gram lichter zijn dan de meeste stijgbeugels op de markt, zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit.

 

De ergonomische voetbed van de Control Stirrup is ingesteld op 0º met een cross-track grip oppervlak met geïntegreerde gehard stalen pinnen om maximale grip op de laars te bieden.

 

De voetbed wordt ondersteund door een dubbel balansboogsysteem dat het gewicht gelijkmatig over de basis van het stijgbeugel frame verdeelt. De apex van het frame is verzonken en off-set, waardoor een 45º naar buiten wordt aangemoedigd, wat het voor de ruiter gemakkelijker maakt om de optimale hoek voor de voet te vinden en een verloren beugel terug te krijgen.

 

Een geïntegreerde veiligheidsarm heeft een tweetraps ontgrendelingssysteem, waardoor onbedoeld openen wordt voorkomen. De veerbelaste veiligheidsarm klikt vast in de basis van het hoofdframe, wat betekent dat bij maximale druk, zoals bij het landen over een hek, het gewicht van de ruiter gelijkmatig over de stijgbeugel wordt verdeeld, waardoor wordt voorkomen dat de buitenkant wegzakt en buigt. Wanneer er druk op de arm van de stijgbeugel wordt uitgeoefend, zoals bij een val van de ruiter, komt de arm los, waardoor de voet uit de beugel kan komen en niet vast komt te zitten.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.