Lemieux Vector Balance Stirrup

267,95

De LeMieux Vector stijgbeugels zijn een nieuwe generatie van veiligheidsbeugels - technisch geavanceerd en lichtgewicht, maar met behoud van de klassieke stijl die men van LeMieux verwacht. De beugel heeft een openklappende arm wanneer er druk op komt bijvoorbeeld bij een val. De beugel heeft een goede grip en schokdempers onder het voetbed.

De LeMieux Vector stijgbeugels zijn een nieuwe generatie van veiligheidsbeugels – technisch geavanceerd en lichtgewicht, maar met behoud van de klassieke stijl die men van LeMieux verwacht

 

Gemaakt van aluminium van luchtvaartkwaliteit, met een indrukwekkende verhouding tussen sterkte en gewicht, waardoor ze met slechts 372 gram lichter zijn dan de meeste stijgbeugels op de markt, zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit.

 

De ergonomische voetplaat van de Balance Stirrup is ingesteld op 5º met een grip oppervlak en gemonteerd op een schokabsorberende kussenlaag van dynamisch polymeer met een 70% comressie rating. Schokken en trillingen worden geabsorbeerd op het landingspunt bij het springen, waardoor de knie en enkel minder vermoeid raken en de beenspieren en pezen minder worden belast. De geïntegreerde gehard stalen pennen zorgen voor maximale veiligheid van de schoen.

 

De voetplaat wordt ondersteund door een dubbele balans boog systeem dat het gewicht gelijkmatig verdeelt over de basis van de stijgbeugel frame. De apex van het frame is verzonken en off-set, wat een 45º naar buiten oriëntatie bevordert, wat het voor de ruiter gemakkelijker maakt om de optimale hoek voor de voet te vinden en een verloren stijgbeugel terug te krijgen.

 

Een geïntegreerde veiligheidsarm heeft een tweetraps ontgrendelingssysteem, waardoor onbedoeld openen wordt voorkomen. De veerbelaste veiligheidsarm klikt vast in de basis van het hoofdframe, wat betekent dat bij maximale druk, zoals bij het landen over een hek, het gewicht van de ruiter gelijkmatig over de stijgbeugel wordt verdeeld, waardoor wordt voorkomen dat de buitenkant wegzakt en buigt. Wanneer druk wordt uitgeoefend op de arm van de stijgbeugel, zoals bij een val van de ruiter, laat de arm los waardoor de voet uit de stijgbeugel kan komen en wordt voorkomen dat de voet vast komt te zitten.

 

Wettelijk voor wedstrijden (FEI) toegestaan

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.