Zoeken

Managen als een ruiter

19,95

Het werd niet eerder zo helder uitgediept: de parallellen tussen leidinggeven en paardrijden. Wat werkt nou echt en waarom?

Dat vaak subtiele samenspel tussen ruiter en paard, als metafoor voor wel en wee op de werkvloer, maakt het proces van leidinggeven visueel inzichtelijk.

Leiding geven hoe doe je dat? Zo, dat het als vanzelf gaat, fijn teamwork is en ook nog scoort? Dat leer je niet zomaar. Het is vaak vallen en opstaan. Wat helpt, is om het eens van een heel andere kant te bekijken. Tijdens haar jaren als hoofdredacteur en leidinggevende van teams kritische professionals, deed Tineke Verhoeven inspiratie op bij haar paardrijlessen. Ze verzamelde waardevolle tips van ervaren ruiters en kwam tot nieuwe inzichten: wat werkt echt?

 

In Managen als een ruiter combineert zij openhartig haar eigen, soms harde leermomenten als hoofdredacteur én als 'blijde rijder' met een heldere selectie adviezen van managers en topruiters. Duidelijke voorbeelden uit de praktijk van het paardrijden maken inzichtelijk hoe je met minder inspanning meer effect bereikt, ook als het lastig wordt!

 

Tineke Verhoeven noteerde 21 geheime kneepjes van het ruitervak die je bijna 1-op-1 kunt toepassen in je eigen baan: 'Leiden moet je in aanleg kunnen, en willen. Maar leuker en beter leiden, kun je leren.'

 

Inspirerend, motiverend en verrassend.

1 op voorraad

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.