Zoeken

Een goed passend bit is essentieel voor het welzijn en comfort van het paard. Het juiste bit vindt u bij ons, dankzij ons uitgebreide assortiment met merken en modellen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de test bitten. Wij zijn van mening dat er toch enkele keren gereden moet worden wilt u zeker weten dat het juiste bit is gevonden die aan al uw wensen voldoet. Bij Vrielink Ruitersport is dit mogelijk met de merken zoals Trust, Sprenger en Myler. Er zijn veel verschillende soorten bitten, bijvoorbeeld trenzen, dressuurstangen, onderlegtrenzen, pessoabitten en pelhams. Ons deskundig personeel helpt u graag verder in de zoektocht naar het perfecte bit voor uw paard.

sprenger w

Sprenger

Het Duitse merk Sprenger staat bekend om zijn paardenbitten en sporen. De bitten zijn gemaakt van speciaal ontwikkelde materialen zoals bijvoorbeeld Sensogan en Aurigan. Er is heel veel aandacht aan de vormgeving van het bit en de werking ervan. De mondstukken van Sprenger zijn heel herkenbaar. Bijna alle bitten zijn zo gevormd dat ze perfect in de mond van het paard liggen zonder last of pijn te veroorzaken. Door het grote aanbod is er een geschikt bit voor iedere ruiter en ieder paard. Deze bitten vallen onder de duurdere prijsklasse, maar de kwaliteit en de service spreken dan ook voor zich. Tevens zijn enkele bitten van dit merk terug te vinden in ons testcentrum. Wil je hier meer informatie over, kijk dan bij service info.

trust bit

Trust

Al jarenlang werkt het team van TRUST Equestrian samen met (top)wedstrijd ruiters in alle disciplines. Hierdoor is TRUST Equestrian op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en kent de eventuele problemen die ruiters ondervinden als het gaat om optoming. TRUST Equestrian is dan ook altijd op zoek naar producten om de sportieve prestaties te perfectioneren. Achter de schermen wordt er continue met een professioneel team van ruiters gewerkt aan een nieuwe producten.

Het TRUST bitten assortiment kent maar liefst 1.500 verschillende bitten. De bitten worden geproduceerd met drie materialen; Sweet Iron, Inno Sense en leder. Daarnaast vindt de productie in Nederland plaats. TRUST is dus met recht ‘made in Holland’. Wilt u dit proberen bij u paard, dat kan! Deze bitten zijn terug te vinden in ons testcentrum. Meer informatie kunt u lezen bij service info hier op de site.

stubben bit

Stubben

Een fijne verbinding met de mond van je paard begint met een bit van Stübben STEELtec. Alle Stübben STEELtec bitten zijn uitstekend afgewerkt en door de zeer goede kwaliteit van de gebruikte materialen zal een Stübben bit ook vele jaren meegaan. Een deel van de Stübben bitten is voorzien van het Stübben Easy Control systeem. De voordelen van Easy Control zijn dat het bit een zeer effectieve werking heeft doordat het een “stang-werking” heeft op het moment dat het nodig is en ontspannen werkt als gewoon bit als het paard de gewenste reactie geeft. Door de slimme manier dat deze bitten gemaakt zijn worden ze een recht bit of ook wel stang genoemd op het moment dat het paard zich sterk maakt, het voordeel is dat op het moment dat het paard weer ontspant of minder sterk is het bit ook weer meteen alle gunstige eigenschappen van een dubbel gebroken “gewone” trens heeft. Ideaal voor paarden met een gevoelig gehemelte. Easy Control bitten hebben niet de negatieve werking die veel scherpe andere bitten wel hebben.

Myler bits

Myler

Myler bitten komen uit Amerika en zijn uitgevonden door de 3 gebroeders Myler. De anatomische vorm is een belangrijk kenmerk. Door deze gebogen vorm kan een paard makkelijker slikken, zal daardoor eerder ontspannen en eerder nageven. De druk van het mondstuk zal bij een anatomisch gevormd bit de druk gelijkmatig verdelen over de tong en de lagen. De bitten zijn verkrijgbaar in level 1,2 en 3. Dit heeft te maken met de graad van africhting van u paard. Level 1 werkt groot en deels nog met tongdruk en is recht, waarin level drie een tongboog heeft en alleen nog maar op de lagen werkt, Het is goed om u juist te laten informeren over deze bitten. 

Br bitten

BR

In 1988 introduceerden BR hun eigen exclusieve merk “BR” (Bieman Riding). BR is inmiddels uitgegroeid tot een erkend merk dat binnen de hippische wereld synoniem staat voor kwaliteit. Het veilig beoefenen van de paardensport vraagt om een goede uitrusting voor zowel ruiter als paard. BR heeft de ambitie een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de beoefening van de paardensport nu en in de toekomst. Het merk wil ruiters ontzorgen, zodat zij optimaal van het paardrijden kunnen genieten. De bitten collectie van BR is groot en verkrijgbaar in het RVS, Sweet Iron, Aurigan en kunststof. Voor iedereen wat wils tegen een aangename prijs.

harrys horse

Harry's Horse

Harry’s Horse is al vele jaren een bekend merk op het gebied van ruitersportartikelen. Hun bitten collectie heeft zich in de jaren dan ook breed gevormd. Ze maken gebruiken van materialen als RVS, Sweet Iron, Koper, Kunststof en zijn verkrijgbaar in talloze soorten bitten. Elke ruiter heeft meer bitten in de kast dan paarden op stal, maar door de goede prijs en kwaliteitsverhouding maakt het nog interessant om eens iets te proberen. De bitten zijn voorzien van een goede pasvorm en mooi gevormd in de mond van het paard. 

Geef een reactie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.